Algemene informatie Zwitserland

Algemene informatie Zwitserland

Zwitserland is een land in het midden van Europa. Naburige landen van Zwitserland zijn in het oosten Oostenrijk, in het westen Frankrijk, in het zuiden Italië en in het noorden bevind zich Duitsland. Zwitserland heeft ruim 7 miljoen inwoners. In Zwitserland hebben ze geen hoofdstad, wel een bondstad. De bondstad van het land is Bern, westelijk gelegen in Zwitserland. Ruim 60% van alle inwoners ziet Duits als de hoofdtaal van het land. Er wordt dan ook voornamelijk Duits gesproken in Zwitserland. Maar ook Frans en Italiaans wordt er gesproken. Dit komt mede doordat deze landen naburig zijn aan Zwitserland.

Cultuur in Zwitserland

De Zwitserse bevolking is heel erg trots op hun land. Je zult in Zwitserland bijvoorbeeld heel weinig troep op straat tegen komen en de natuur in het land is prachtig. Daarnaast is de Zwitserse bevolking heel erg gastvrij en zul je altijd warm ontvangen worden. De Nationale feestdag van het land is op 1 augustus, deze dag zul je niet door het gehele land mee maken. Alleen de katholieken vieren feest op deze dag. Kerstmis en oudjaar zul je wel door het gehele land mee kunnen maken. In het bijzonder het oudjaar feest is elk jaar weer prachtig in Zwitserland.

Advertenties van onze partners

Steden in Zwitserland

De bondstad van Zwitserland is Bern. Hier wonen ruim 100.000 inwoners. De binnenstad van Bern is een stukje geschiedenis en word dagelijks bezocht door duizenden toeristen. Niet voor niets is de binnenstad van Bern daarom ook opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vind er leuke winkeltjes, je kunt er heerlijk binnen en buiten zitten. Maar ook de kerken en andere gebouwen zijn indrukwekend. De grootste stad van het land is Zurich, waar bijna 400.000 inwoners wonen. Verder heb je nog prachtige steden als Genève, Bazel en Luzern.

Natuur en klimaat in Zwitserland

In Zwitserland vind je veel bergen. Daarom is de natuur ook zeer geschikt om een wandeling in te maken of eens een heerlijk stuk in te gaan fietsen. Maar ook beschikt Zwitserland over een paar prachtige meren. Zo heb je het Meer van Genève en het Bodenmeer. Allebei prachtige meren waar je in alle rust van de natuur en omgeving kunt genieten. De rivier de Rijn is de belangrijste rivier van het land, met verschillende zijrivieren.

Eten en uitgaan in Zwitserland

Het eten en drinken in Zwitserland is er voor alle monden. Zo vind je er heerlijke wijnen uit verschillende landen. Maar ook qua eten zit je helemaal goed in Zwitserland. Je hebt er veel vlees gerechten en verschillende groentes. Daarnaast is de kaas uit Zwitserland populair in binnen-en buitenland. In Zurich vind je de meeste plekken om helemaal los te gaan in één van de discotheken. Maar ook leuke kroegjes zijn er te vinden als je van wat meer rust houdt. Je komt dus niets te kort in Zwitserland.